tisdag 20 mars 2012

Ungdomsböcker

Jag är något av en fan av ungdomsböcker. Om de är bra förstås. Men ibland märker jag att folk rynkar på näsan åt att jag läst nu då ex Cirkeln. "Jag läste om den, det är ju en ungomsbok?!" Lite så, jag undrar hur det är med er andra, läser ni ungdomsböcker? Jag har läst fler på senare år men minns ingen mer just nu. Jo! Här ligger jag och blöder. Fantastiskt bra bok. Och så nu är jag väldigt sugen på Onekligen-Lisas böcker.

söndag 18 mars 2012

Höga förväntningar

Jag såg på Boktipset att mitt förväntade betyg på Morgon i Jenin är 5.0! Det här ser jag fram mot. :)

tisdag 13 mars 2012

Det broderade hjärtat, diskussion

Jag hade blivit rekommenderad denna bok, hade ni hört något om den innan vi läste den här?
Vad tyckte ni om berättelsen?
Hur gillade ni språket i boken?
Fäste ni er mer eller mindre vid någon figur i berättelsen?
Jag upplever de äldre damerna (Frasquitas mamma och svärmor) som ganska hårda och kalla, tror ni det är tidens tand, kulturen eller bara nåt som Martinez skrev? Eller var det kanske inget ni tänkte på över huvud taget?

onsdag 7 mars 2012

Det broderade hjärtat

Hur går det för er med Det broderade hjärtat? Jag skrev (läste jag av en slump tidigare idag!) att läsning och diskussion om den skulle vara klar till 20:e mars. Jag tänkte ev lägga upp lite frågor eller så om den i början av nästa vecka, funkar det för er andra?

Den vidunderliga kärlekens historia

Jag har lånat Den vidunderliga kärlekens historia på ljudbok och lyssnar på den, mest i bilen. Ett par veckor kom jag från den men nu är jag helt fast igen. Den är så stark och så rik på ord och symboler. Åh den är fantastisk och som premiär för ljudbok så känns den helt rätt! Det är en författarinläsning och han gör det bra Carl-Johan Vallgren.
Vi läste tidigare Kunzelman & Kunzelman här i bokyllet som ni kanske minns? Den fastnade jag inte alls för men denna. Åh. Vilken historia!!

söndag 4 mars 2012

Nästa bok

Är det någon som kan tänka sig att läsa Morgon i Jenin av Susan Abulhawa?