söndag 18 december 2011

Nu är det bestämt!

I januari kommer vi läsa Förorternas Buddah. Hoppas den är bra.

onsdag 14 december 2011

Januaris bok

Jag tänkte komma med förslag på bok för januari redan nu, så ni kan önska er den i julklapp! Smart eller hur?!
Jag har följande på förslag:
Förorternas Buddah
Lila Hibiskus
Jag älskar dig inte
Mot Ljuset

Omröstningen börjar NU. Och stänger på fredag. :)

tisdag 22 november 2011

Förslag..

Jag har ett förslag, det är helt ok att skrika rätt ut om ni inte håller med. Men here goes:
Vi läser Den franske löjtnantens kvinna  över december? Och jag väljer en bok till början av januari?
Det känns som om många av oss inte börjat på den ännu och den är rätt tjock? Vet iofs inte om den är snabbläst?
Vad säger ni?

lördag 19 november 2011

Hur har vi det`?

Hej på er! Är det någon som läst Jag är allt du drömt? Har vi bytt till Karros val? Jag är ur fas med läsandet, ber om ursäkt. Jag är allt du drömt hade jag ju redan läst så den hoppade jag. Men jag kanske borde ha börjat på Den franske löjtnantens kvinna ändå?

lördag 22 oktober 2011

Novembers bok

Bonniers har ju kommit ut med ett par klassiker i pocket (de med de fina framsidorna). Vad säger ni om att läsa "Den franske löjtnantens kvinna" av John Fowles i november?

Alternativt den Augustnominerade boken "Darling river" av Sara Stridsberg?

Bilder från Adlibris.com

torsdag 6 oktober 2011

Oktoberboken

Har vi spikat "Jag är allt du drömt" som bok denna månad enligt Fru Mjus förslag längre ned?

Tranströmer alltså

Det är nästan komiskt.

Jag läste resonemanget i SvD imorse om hur Svenska akademien alltid väljer någon helt otippad. Tranströmer skulle vara ett väntat och folkligt val eftersom han fyllt 80 i år. Just därför är det mest otippat och mest troligt att det blir han...

tisdag 4 oktober 2011

Diskussion Vinteräpplen

Okej, här kommer lite att fundera på.

1. Vad tyckte du om bokens upplägg? Bokens historier varvades i början, men gled sedan allt mer över på Mari.

2. Var det någon del eller person du hade velat läsa mer om? Och någon du hade velat se mindre av eller sluppit helt?

3. Vad tyckte du om bokens litterära kvaliteter? Motsvarade den dina förväntningar vad gäller språk respektive innehåll?

4. Betyg!

Lägg gärna till ytterligare funderingar!

Nobelpriset coming up!

Nu är det dags igen! Redan! På torsdag ska det alltså tillkännages vem som får nobelpriset i litt i år. Vem tror ni på?
Tidigare pristagare är:
2000 Gao Xingjian
2001 V.S. Naipaul 
2002 Imre Kertész 
2003 J.M. Coetzee 
2004 Elfriede Jelinek
2005 Harold Pinter 
2006 Orhan Pamuk 
2007 Doris Lessing 
2008 Jean-Marie Gustave Le Clézio 
2009 Herta Müller
2010 Mario Vargas Llosa


Vi spekulerade om Oz, Murakami, Cormac McCarthy, Tomas Tranströmer, Alice Munro och någon från övre volta förra året. Några nya ideér i år? 
Betlistan på ladbrokes just nu ser ut så här:
Adonis
Tomas Tranströmer
Haruki Murakami
Peter Nadas
Assia Djebar
Ko Un
Les Murray
Thomas Pynchon
Philip Roth
Nuruddin Farah

onsdag 21 september 2011

alternativ för oktober?



eftersom både Yllet och Karro hade läst boken jag föreslog för oktober så tänkte jag vi kanske kunde byta till Jag är allt du drömt av Ali Smith? vad sägs?

måndag 19 september 2011

nästa bok?



Vad tror ni om Sorgesång av Siri Hustvedt som bok för oktober? Jag har läst en del av hennes make men hittills inte gett henne en chans att visa vad hon går för, det kanske är hög tid nu?


Den råkar inte ingå i dina kurser, Yllet???

tisdag 13 september 2011

Stressig höst

Jag har valt att läsa två st halvfartskurser i höst,dels Litterära genrer på Högskolan i Borås och dels Litterturvetenskap A på Luleås Tekniska Uni. Jag kommer mao ha (pardon my french)a***et fullt i höst. Målsättningen är att jag ska kunna läsa våra böcker här också men jag kanske blir sen med dem. Så ni vet. Och ohhhh! Vad jag tycker detta är roligt!! :)

Fru Mju!

Det är din tur att välja en bok nästa månad! Får jag föreslå en som hör till ngn av mina kurser kanske?? ;)


BTW.
Jag har inte ens FÅTT månades bok ännu så jag räknar med att bli sen med den. Så ni vet. Anledning i separat inlägg.

onsdag 31 augusti 2011

Åhhh!

Men åhh! Det HÄR hade jag velat följa med på! Nu bor jag ju inte i Sthlm med omnejd och det känns ovärt att åka från Linkan till Sthlm för att få åka buss till Gbg? Men kanske kan jag lura med någon på det! Frågan är väl om jag är uppbokad den lördagen. Måste kolla! Ska ni åka på Bok&Biblioteksmässan?

söndag 28 augusti 2011

Några tankar kring "Maken"

Jag tyckte om den här boken, men den förbryllade mig. Kanske för att den pendlade mellan att kännas så modern, och samtidigt så fullständigt icke-modern. Jag förundrades över det tidiga sjuttiotal som skildras i romanen. Hur politiskt allt verkar; åtminstone utifrån huvudpersonernas perspektiv. Hur lättvindigt de verkar ha resonerat kring att flytta över halva Sverige för att ta ett jobb för ett par månader.

Jag fascineras av den oväntat småborgerliga beskrivningen av att det inte skulle betraktas som lämpligt att huvudpersonerna sover i samma rum, då de besöker den äldre generationen. Samt, inte minst, gynekologernas inställning till att skriva ut p-piller som preventivmedel till den som inte är i färd att förlova sig eller är i en fast relation. Var det så det egentligen var, det frigjorda 70-talet?

Mest av allt störde jag mig faktiskt på den kärlekshistoria som ju egentligen är vad hela boken handlar om. Varför var de över huvud taget ihop, dessa två personer? Jag kan själv inte föreställa mig att leva med, eller att vara tillsammans med någon, på de premisser som beskrivs i boken. Martina stör ju sig hela tiden på Gustav. Ända sedan de först träffas, då hon avfärdar honom och ser ned på honom. Innan hon plötsligt drabbas av någon sorts förälskelse. Hon attraheras sällan, för att inte säga i stort sett aldrig, av honom sexuellt. Hon tycker han är småborgerlig. Vad ska hon egentligen med honom till, förutom då det prekära faktum att hon förälskar sig i hans familjs fritidshus i skärgården.

Bortsett från detta, så känns det mest som att hon ganska diktatoriskt vill ställa villkoren för relationen. Hon vill vara med honom korta stunder, då det passar henne; i övrigt ska han hålla sig på mattan och lämna henne i fred. Detta beteende vill jag mig minnas ha läst om i termer som "frigörande" och "uppfriskande". Kanske för att det är ett beteende som annars ofta återfinns hos en viss typ av män? Skulle det vara mer sympatiskt när en kvinna beter sig så här, än när en man gör det? det vete sjutton.

Martina uppfattar jag som både brådmogen och oerhört barnslig, på en och samma gång. Hennes förakt för det konventionella och för människor som inte är lika intellektuella och frigjorda som hon själv är, det känner jag märkligt nog igen från min egen ungdoms politiska aktivism under sent 80-tal. (Antagligen omgav jag mig då av personer som levde kvar i någon sorts anda som liknade den Martina har i romanen.) Martinas inställning till tillvaron och till att vara i en parrelation känns närmast lite gullig, i sin stelbenthet.

Visst har hon en del försonande drag, men faktum är att jag inte tycker hon känns som en särskilt trevlig person. Enormt självcentrerad, på ett obegripligt sätt.

Jag blir närmast lättad, när de slutligen lyckas "skilja sig", och Gustav träffar den andra kvinnan.

Jag nästan njuter av Martinas våndor, när separationen är ett faktum, och hon plötsligt inser hur ensam hon är och hur mycket hon saknar (eller tror sig sakna) Gustav. Äntligen visar hon lite känslor! Hon får väl skylla sig själv, att hon inte vårdat sina vänskaper medan förhållandet varade. Är jag lite elak, lite barnslig, som tycker så? Kanske det, men jag tycker nog att hon saknar att vara två, snarare än att hon verkligen saknar Gustav.

Synd att det inte finns någon fortsättning. Den hade jag gärna velat läsa.

Slutligen, några frågor till er:
1. Vad var egentligen problemet i Martina och Gustavs relation?
2. Vad får ni för bild av mitten av 70-talet, så som det beskrivs utifrån Martinas sätt att se på sin omvärld?

3. Varför kunde Martina inte uppskatta det hon hade när hon hade det inom räckhåll, utan först då det var för sent?

fredag 19 augusti 2011

Bokförslag för september

Jag läste just ett inredningsreportage hemifrån programledaren Josefine Sundström och blev varse att hon skrivit en roman. Min första tanke var att det säkeeert var något glättigt och ytligt i stil med Martina Haag och Sara Kadefors. Jag brukar vara skeptisk till mediekändisar som hoppar över till att bli författare.

Sedan förstod jag att boken behandlade ett ganska tungt ämne och blev intresserad. Efter att ha forskat vidare har jag bestämt mig för att läsa Vinteräpplen.

Vad tror ni? Blir den bra som nästa månadsbok?

Håller ni med

Jag läste ett inlägg av Jonas Thente där han hävdar att den svenska romanen är död!
Vad tycker ni om det? Håller ni med? Jag gör det inte. Även om jag igår när jag gick och plockade på mig 4 pocket märkte att det var förvåndsvärt vad lika de var så jag ställde tillbaks ett par och gick en vända till. Detta var då en blanding av svenska och utländska författare. Men jag tycker det kommer mycket bra svensk litteratur som lockar till läsning?

torsdag 18 augusti 2011

Nyinköp

Idag har jag köpt 4 pocketar :
När kastanjerna blommar är jag långt härifrån
Alla lyckliga familjer liknar varandra
Jag älskar dig inte
Vad jag älskade

Något ni läst och tyckt något?

tisdag 2 augusti 2011

Cirkusboken - diskussion

Ja ni ser, jag använder inte ens den svenska titeln. Jag har ju redan nämnt att jag tyckte att översättningen kändes klumpig, "Water for elephants" känns lite mer poetiskt och det kan man väl lugnt påstå att den svenska titeln inte är. Men det leder mig iaf in på den första frågan - språket. Tyckte ni att språket var trovärdigt för en 90-årig man respektive för 1920-talet? Vad tyckte ni om språket i övrigt?

Själv läste jag boken på engelska och lärde mig några nya ord på köpet, redlighting t ex (uttrycket som användes för när de kastade av folk från tåget).

Vi har läst böcker tidigare i bokklubben där man hoppar fram och tillbaka i tiden, med blandat resultat. Även här hoppar vi mellan huvudhistorien (enligt mig) om cirkuslivet och den åldrande Jacobs tankar. Hur tycker ni att det fungerar? Tillför det något till boken eller hade historien klarat sig utan den gamle Jacob?

Livet på en cirkus verkar inte vara någon dans på rosor direkt. Och inte blir det bättre av att boken utspelar sig under depressionen. Människor behandlades som djur och djuren själva hade det inte heller så bra. Jacob försökte hjälpa både människor och djur men blundade också ibland för vad som pågick. Var Jacob en stark eller svag person i detta hänseende enligt dig?

Vilken var din favoritkaraktär i boken och varför?

Boken har nyligen filmatiserats med Robert Pattinson och Reese Witherspoon i huvudrollerna. Liknar de karaktärerna som ni framställde er dem när ni läste? Tänker ni se filmen?

Slutligen, vad är ert helhetsintryck och betyg på boken? Och har ni några frågor som i tycker bör diskuteras utöver dessa så är det så klart fritt fram.

måndag 18 juli 2011

Ett livstecken - och förslag
på bok i augusti

Jag har varit väldigt inaktiv, men jag är fortfarande med! Ser fram emot att vara mer delaktig i höst.

NU är jag lite ful, och väljer en bok som jag faktiskt själv läste ut bara härom dagen, men den var såpass intressant och tankeväckande att jag känner at jag skulle vilja ha möjlighet att diskutera den - med er.

Boken i fråga är "Maken" av Gun-Britt Sundström. Så, vad säger ni?

onsdag 6 juli 2011

Lite nyordning i sommarhettan?

Hej på er!
Jag känner att vi behöver styra upp den här bokcirkeln lite, vad tycker ni? Vad tror ni om att vi kör en bok/månad (dvs julis bok är den där cirkusboken) och sen väljer någon (annika?) en bok som vi ska läsa i augusti? Denna bok  presenteras i bloggen i god tid innan det är dags att börja läsa den (10 dagar innan?) så vi alla hinner få fatta i den, oavsett om vi bor i Israel, Finland är på öschöttastlätten (där man tydligen måste binda sina egna böcker). Frågorna på böckerna vi läst kan vi försöka få ut under första veckan på den nya månaden? Om man som "ansvarig" för en månad inte har möjlighet att välja/skriva frågor/läsa ut boken kan man kanske kolla om någon annan kan ta över?
Och om man väljer att inte läsa färdigt en månads bok, hojta så ser vi om det är en stackare som kämpar sig igenom nåt som ingen annan pallat med.
Vad tror ni? Och för enkelhetens skull skriver jag nu upp en turordning för resten av året här i inlägget. Turordningen kan vi sedan flytta ut så det är lätt att se när det är dags? Vad tror ni? Låter det för ospontant och uppstyrt? Är alla fortfarande med? Läser ni här?

Jul - Karin
Aug - Annika
Sep - Äppeträdet
Okt - Fru Mju
Nov - Karro
Dec - Yllet
Jan - Evalinn

Nylagd beställning

Jag har lagt en beställning på lite böcker nu! (bla cirkusboken som visade sig vara omöjlig att få tag på här i stan?!?
Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow - cirkelboken denna månad som sagt!
Här ligger jag och blöder - ungdomsbok jag varit sugen på länge!
Radhusdisco - Morgan Larsson, hur skulle jag kunna motstå det??
Högre än alla himlar - ja jag vet inte? Tänkte att den kanske är bra?

Jag orkar inte länka så är ni nyfikna får ni googla! :)

tisdag 5 juli 2011

Cirkus-boken

Är det ok för er att läsa ut "Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow" till månadsskiftet jul-aug? Själv har jag inte börjat på den än men jag är snart klar med den bok jag läser för tillfället så jag ger mig på den inom några dagar.

Då jag åker till Sverige den sjunde augusti och jag vet att det brukar bli dåligt med internettid då så jag tänkte lägga ut frågorna under första veckan i juli.

torsdag 30 juni 2011

Nam Les Båten, typ hundra år senare



Det känns som att jag ber om ursäkt nästan varje gång jag är inne på den här bloggen. Fy på mig! Men jag vill verkligen hänga kvar och hänga med. Upwards and onwards, det kan bara bli bättre, eller hur?

Jag tror att det i alla fall är några fler än jag som läst den nu, så här kommer diskussionsfrågorna:

1. Den här novellsamlingen har ju varit rätt omskriven. Uppfyllde den dina förväntningar?

2. Var det någon av novellerna som du tyckte bättre om och i så fall varför?

3. Vad tycker du rent allmänt om att läsa noveller, jämfört med romaner?

Dass war alles för den här gången, hoppas att några av er är bättre bloggare än jag, i så fall har jag hoppet uppe om lite diskussion här, även om jag dröjde med frågorna.

tisdag 14 juni 2011

Nästa bok

Inte helt lätt att välja den här gången. Den bok jag skulle vilja läsa kommer inte ut på svenska förrän i oktober, och då lär det ju knappast vara på pocket. Istället blev jag lite glad när jag hittade "Out stealing horses" av den norske författaren Per Petterson på mitt lokala pocketantikvariat då jag läst en del om den. Tyvärr går den bara att få tag på som ljudbok på svenska...

I stället får det bli en bok som stått och väntat i bokhyllan ganska länge, den filmaktuella "Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow" av Sara Gruen. Det tar lite emot, om så enbart med tanke på den osannolika översättningen av den engelska titeln "Water for elephants" men vi kan väl hoppas att resten av översättingen är bättre för den har fått bra recensioner.

ps länkarna i titeln till bokus, adlibris etc

tisdag 24 maj 2011

Nu läser vi Båten

 Evalinn skrev i en kommentar här nere att vi läser Båten av Nam Le den här gången. Jag skriver det här så ingen missar det!
Vad tror ni om färdigdatum? Jag kan bli klar med den snabbt tror jag, den känns snabbläst men då har jag ju redan den och har börjat! 

Nästa bok väljs av Kala! Hoppas du har nåt bra på lut? :)

onsdag 4 maj 2011

Boken den här svängen?

Blev det Båten av Nam Le den här vändan?

onsdag 27 april 2011

Den utstötte, diskussionen

Jag har läst ut den så jag kör på redan nu med frågor! Jag ska fundera på dem och svarar själv i en kommentar senare!
1, Hade ni hört talas om denna bok tidigare?

2, Hur känner ni ang beskrivningen av föräldraskapet i boken? Hade Alice kunnat föhålla sig annorlunda och hade det spelat roll i hur riktningen relationen mellan Lewis och hans far tog?

3, Känns berättelsen trolig eller driven till sin spets?

4, Vad tyckte ni om Lewis? Hur kom det sig att han blev så utanför? Det började redan innan branden menar jag? Var var de vuxna som hade kunnat reda upp det här?

5, Idioten, nej förlåt Kits pappa, var han bara sjuk i huvudet eller trodde han någonstans att hans agernade skulle leda till något gott?

6, Vad skulle ni ge boken för betyg på en skala 1-5

tisdag 26 april 2011

Bad, bad reader

Usch. Jag har helt tappat läslusten! Men jag räknar med att ha läst ut Den utstötte i helgen så senast söndag kväll kommer det lite frågor eller så här!

Evalinn, har du hittat någon bok du är sugen på?

torsdag 17 mars 2011

Deadline på Den utstötte

Jag tänkte att vi kanske hinner läsa färdigt den här till påsk som börjar 22-25 april ungefär tror jag? Vad tycker ni?
Jag har inte ens börjat ännu så jag har ingen uppfattning om den öht! Och sen kanske du evalinn känner för att välja boken efter det?

torsdag 3 mars 2011

Bok för nästa månad

Efter min lilla poll här nedanför har jag kommit fram till att det får bli Den utstötte av Sadie Jones (inte Smith som jag skrev i det tidigare inlägget).
Jag har verkligen ingen aning om den här boken, det är ett helt oskrivet kort!

(bild från Adlibris)

tisdag 1 mars 2011

försenad diskussion

min mamma är inlagd på sjukhus och den senaste tiden har varit så pass turbulent att jag inte hunnit läsa ut Mrs Dalloway ännu. men diskussionen kommer. om än försenad.

söndag 27 februari 2011

Bokrean

Jaa. Jag vet inte. Årets bokrea imponerade inte särskilt på mig, jag har köpt
En kokbok av Leila. (99 kr)
En bok om Gustavsbergs (199 kr)
En gitarrkurs. (89 kr)
En bok om att gjuta i betong (gratis!!).
2 böcker var till barnen.

Har ni varit och kikat?

fredag 25 februari 2011

Nästa månads bok

Eftersom ingen motsatt sig att det är min tur att välja nästa bok kommer här förslag på böcker i min bokhylla som jag inte läst men befarar att kanske ni läst? Men jag testar iaf!

- Norweigan Wood av Haruki Murakami
- En berättelse om kärlek och mörker - Amos Oz
- Den utstötte av Sadie Smith
- Aprilhäxan av Majgull Axelsson (hittade jag tyvärr inte i pocket längre, jag kanske köpte det sista exet.. :))

Vad säger ni? Är det någon av dessa som lockar?

torsdag 24 februari 2011

Jag har varit väldigt frånvande

Just nu har jag lite för mycket som grumlar min tillvaro. Jag känner att jag inte hinner med allt jag skulle vilja göra.

Ska försöka komma ifatt mig själv och läsa (eller rättare sagt läsa om) Mrs Dalloway. Det är en fantastisk roman.

Jag hänger kvar, och hoppas på bättre tider när inlandsisen dragit sig tillbaka från oss här i Nifelheim.

tisdag 15 februari 2011

Deadline och nästa bok?

Vad tycker ni vi ska ha för deadline på Mrs Dalloway?

Och vems tur är det att välja bok? Är det månne min?

söndag 30 januari 2011

Döda vita män- Johan Hakelius

Det var en bok med mycket tweed och stofiler! Ibland kunde man verkligen undra om vissa av dessa personer var verkliga eller uppdiktade. Men en del av männens liv var ju verkligen intressanta.

Vilken av männen i boken tyckte du var intressantast att läsa om? Kände du att du fick en komplett bild av personen eller lösryckta delar av ett liv? Saknade du något i historiebeskrivningen? Hur tyckte du att beskrivningarna var, var de för ingående, långa, eller skrapade de bara på ytan?

Efter ett tag blev det väldigt mycket män, kunde du särskilja dem, eller flöt de ihop? I många av fallen så återkom ju redan tidigare beskrivna män och ibland fick jag gå tillbaka för att kolla vem det var nu igen, alla hade excentriska egenskaper och jag tyckte det var svårt att komma ihåg vem det var som hade gjort vad.

Kunde du hitta någon gemensam nämnare bland männen (förutom deras excentriska egenskaper), eller hade författaren bara plockat ut de mest bisarra männen i England från en tidsperiod?

Jag är lite kluven till boken, en del av dem var väldigt intressanta att läsa om, och man fick sig ett gott skratt ibland, fast ibland fastnade skrattet i halsen när man läste vidare, en del liv var ju också rätt tragiska. Vissa av beskrivningarna var dock rätt långdragna och inte så intressanta och jag fick ibland inget grepp om dem, särskilt om jag inte innan hört talas om personen i fråga. Den får en svag trea av mig.

måndag 24 januari 2011

Kastar in handduken

Jag vill bara berätta att jag har bestämt mig för att lägga Döda vita män åt sidan på obestämd tid. Jag har läst om de flesta gubbarna, men nu mäktar jag inte med fler gamla farbröder.

Jag är med och diskuterar de delar jag kan, men ville bara förvarna.

onsdag 19 januari 2011

Klick, klick,klick och va sjutton.. klick!

Mrs Dalloway 
Leilas middagstips 
As I Lay Dying 
The Great Gatsby 


Spännande! Till bokcirkel (ju!), klassikerlistan och sen för att ja.. Äta bör man ju..?

söndag 16 januari 2011

2010 års böcker

Antal böcker under 2010 blev 38 st för mig. Sista boken ut blev "Den vita tigern" av Aravind Adiga och många bra böcker med den blev det, men största vinsten var ändå en ny favoritförfattare - Haruki Murakami, "Kafka på Stranden" och "Norweigan wood" blev lästa och jag har "Fågeln som vrider upp världen" i bokhyllan på vänt. Andra bra böcker värda att minnas var "Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann" av Jonas Jonasson, "Boktjuven" av Markus Zusak, "I en familj finns inga fiender" av Viktoria Myrén. Några floppar blev det naturligtvis också, bland annat Lars Keplers "Hypnotisören" som jag inte alls blev imponerad av. "Svinajakten" av Anna Bovaller tillhörde inte heller någon av årets läsupplevelser, men eftersom det var en gratisbok genom någon tidning så kändes inte den floppen så betungande. Läste ni någon av dessa böcker och vad tyckte ni?

fredag 14 januari 2011

Böcker jag har uttalat mig om det senaste året

Här kommer några boktips:

Drömmen av Harry Bernstein
No och jag av Delphine de Vigan
Illusionisten av John Fowles
Växa inte lyda av Lars H Gustafsson
Min far hade en dröm av Barack Obama
Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón
Kärlekens historia av Nicole Krauss
Kärleken till Frank av Nancy Horan
The Power of One av Bryce Courtenay
Ett annat liv, Kapten Nemos bibliotek och Nedstörtad ängel av Per Olov Enquist


Och några böcker ni kan låta bli att läsa:

Kinesen av Henning Mankell
Jane Austen-klubben av Karen Joy
Borta bäst av Sara Kadefors

lördag 8 januari 2011

Nästa månad?

Vems tur är det att välja bok nästa gång? Känner du dig redo Evalinn? Annars är det väl Fru Mju??  Eller hur är det?

måndag 3 januari 2011

Klassikertips önskas

jag tänkte försöka läsa en klassiker i månaden under 2011. Än så länge har jag på min lista:
- Mina drömmars stad
- Utvandrarna
- The Great Gatsby
- Anna Karenina (här tänker jag två månader för jag har bok I och bok II? :))

Dock fattas det ju några böcker innan jag är uppe i 12. Ös på med era favoritklassiker! Och vad är en klassiker?