måndag 5 april 2010

Nästa bok!

Jag läste en intervju med Maja Lundgren i Ica-kuriren nu under påsk och jag blev väldigt nyfiken på hennes böcker. Hon är just nu aktuell med Mäktig Tussilago, men har skrivit två tidigare böcker, Pompeji, som blev väldigt hyllad och Myggor och Tigrar som blev väldigt omtalad och omdiskuterad då den kom ut. Har någon av er läst henne eller vad säger ni om att läsa Myggor och Tigrar? Här är en intervju med henne och hon skriver även en blogg.

Mitt andra förslag är Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren. Jag har läst Den vidunderliga kärlekens historia ett flertal gånger så mina förväntningar är höga på denna bok. SVD recenserar boken här.

Vad säger ni?

8 kommentarer:

 1. Jag har inte läst någon av de två så för mig spelar det ingen roll. Jag har Kunzelmann & Kunzelmann ståendes i bokhyllan men jag räknar med att få Sverigebesök inom kort så det går lika bra med Myggor & Tigrar!

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst nån av dem och läser gärna vilken som av dem!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Mäktig Tussilago verkar inte ha kommit i pocket ännu och Myggor och Tigrar är slut men Pompeji finns. Kunzelmann & Kunzelmann finns också. De låter båda intresanta. :)

  SvaraRadera
 5. Ska vi köra Kunzelman då? Den är på 500 sidor med liten text, så vi kanske ska ha lite längre tid på oss med den?

  SvaraRadera
 6. LÅter kul! Jag är med ;)!

  SvaraRadera
 7. Jag har försökt läsa Myggor och tigrar, men störde mig så hiskeligt. Det kändes som att författaren led av förföljelsemani och ett väldigt stort ego. Hon tolkade en hel massa märkliga saker som tecken och påhopp på henne själv. Väldigt långsökt, tyckte jag.

  Spännande med Vallgren. Jag älskade Den vidunderliga kärlekens historia, men har lagt två av hans andra böcker åt sidan för att de var så sega. Jag ger gärna den här en chans!

  SvaraRadera