söndag 16 januari 2011

2010 års böcker

Antal böcker under 2010 blev 38 st för mig. Sista boken ut blev "Den vita tigern" av Aravind Adiga och många bra böcker med den blev det, men största vinsten var ändå en ny favoritförfattare - Haruki Murakami, "Kafka på Stranden" och "Norweigan wood" blev lästa och jag har "Fågeln som vrider upp världen" i bokhyllan på vänt. Andra bra böcker värda att minnas var "Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann" av Jonas Jonasson, "Boktjuven" av Markus Zusak, "I en familj finns inga fiender" av Viktoria Myrén. Några floppar blev det naturligtvis också, bland annat Lars Keplers "Hypnotisören" som jag inte alls blev imponerad av. "Svinajakten" av Anna Bovaller tillhörde inte heller någon av årets läsupplevelser, men eftersom det var en gratisbok genom någon tidning så kändes inte den floppen så betungande. Läste ni någon av dessa böcker och vad tyckte ni?

3 kommentarer:

  1. Kul att höra! Jag gillade Norweigan Wood, men inte Hundraåringen. Boktjuven ska jag notera på läslistan och så ska jag ta tag i någon mer Murakami.

    SvaraRadera
  2. Jag har ingen aning om hur många böcker jag läste under året, det borde jag kanske försöka räkna. Boktjuven, Fågeln som vrider upp världen, Vindens skugga och Igelkottens elegans var stora favoriter.

    SvaraRadera
  3. Jag läste 30 böcker under 2010 (listade här: http://kalasblogg.blogspot.com/p/bocker.html), en liten nedgång från året innan. Mest tror jag att jag gillade "Presidentens hustru" men även JMG LeClezios "Vandrande stjärna", Alex Schulmans "Skynda att älska" och "Igelkottens elegans" gillades skarpt. Och fast att jag inte gillar deckare i vanliga fall så gillade jag "Nattfåk". Årets bottennapp måste vara "Benny Munros död".

    SvaraRadera