söndag 12 augusti 2012

Korparna diskussion

Det här var en bok man fick riktigt ont i magen av, grymt ångestladdad och mörk. Riktigt otäck stundtals. Samtidigt har barnet fått stor plats i boken, man kan riktigt känna 12-åringen som pendlar mellan barn och vuxen, som dras mellan sin egen vilja och faderns, och första kärleken.

Vad tyckte ni om språket i boken? Jag tyckte att det korta språket förstärkte ångesten hos både far och son och .

Var det någon del i boken som kunde kortats av, tex de rätt ingågna beskrivningarna av fåglarna?

Lillebror i boken skymtade bara till lite då och då, kändes det konstigt att han inte fanns mer med i boken? Är det någon annan person i boken som skulle fått framträda mer eller mindre? Jag tyckte att Johnny varken tillförde mer eller mindre till boken.

Jag ger boken en stark fyra, trots att den var rätt jobbig att läsa så kunde jag inte sluta.

2 kommentarer:

 1. jag återkommer till frågorna, jag läser långsamt nu. sensta denna helg räknar jag med att svara! sorry.

  SvaraRadera
 2. 1, Språket var kargt och kort gjorde av någon anledning boken tung att läsa. Jag pallade inte att läsa långa stunder i den utan efter ett tag var jag helt slut.

  2, Fåglarna hade författaren kunnat, inte stryka helt men iaf, korta ned rejält. Vi fattar att Klas gillar fåglar. Att han dras till flykten kanske?

  3, Jag tyckte Göran hade en jättekonstig roll i boken, han borde kunnat vara med mer som sagt. Och Johhny fick jag inget direkt grepp om. Men han var ju inte med jättemycket egentligen han heller.

  4, Den får en fyra av mig. Inte en stark men väl en fyra. Som du ser håller jag med dig i precis allt. Jag hade högre förväntingar på den än så här dock.

  SvaraRadera