torsdag 10 december 2015

Siri dårå

Jag tog mig aldrig igenom den. Jag läste, tyckte den var så himla tråkig. Glömde vad jag läst till dagen efter. Förvirrade mig på alla fotnötter i början. Namn. Personer. Allt bara snurrade och jag kommer inte igenom den. Tyvärr. Och jag är så besviken. Siri brukar ju vara bra?! Den har ju ett bra och viktigt tema men nä. Det får vara.

Ni andra kan väl skriva bara vad ni tyckte? Läste ni den? Gillade ni den?

2 kommentarer:

 1. Jag läste den och var fascinerad. Framförallt av Harriet Burden, vilken driven människa!, men också av Siri Hustvedts gedigna arbete med att följa hennes spår och kartlägga hennes liv. Vilket projekt! Men åter till Harriet: jag är så fascinerad av både människor som har ett passionerat intresse för att lära sig nya saker och slukar fakta, men också av människor som brinner för sin ideologiska övertygelse. De sistnämnda kan dock balansera på en hårfin linje och riskera att bli inskränkta fundamentalister. Men att både vara vetgirig och utforskande samtidigt som man har en övertygelse är ju den perfekta kombinationen.

  Visst var boken ganska tung, men Harriet hade inte kommit till sin rätt om boken varit skriven som en lättsam roman.

  SvaraRadera
 2. Jag läste också ut boken, men jag är inte helt säker på om jag hade gjort det utan bokcirkel. Den var ju rätt tung och sådana böcker läser jag helst när jag är ledig. Hade kanske passat bättre som sommarläsning?
  Nu har jag i alla fall läst den och då ska jag förstås tycka något också. Dock är mitt tyckande ganska splittrat. Jag är enormt imponerad av själva bygget. Samtidigt tycker jag bitvis att det är rätt rejält trist. Det stora persongalleriet gör att jag får svårt att hålla reda på vem som är vem, fast jag kan inte peka ut vem jag skulle vilja ta bort. Vissa kapitel lämnar mig helt oberörd, men så finns det ju sådana som jag tycker är enormt bra. Varje text som är skriven av den där kritikerna som skrivit en bok om Rune, till exempel. Grymt bra! (har återlämnat boken till biblioteket och kan inte kolla namnet)
  Slutet tycker jag väldigt mycket om, men det hade gärna fått komma lite, lite tidigare.
  Det här är inte en bok jag skulle rekommendera till vem som helst. Jag känner kanske två personer som skulle uppskatta den. Men de skulle nog gilla den desto mer.

  SvaraRadera