torsdag 4 augusti 2016

Bad feminist

- tycker du författaren "håller ihop" sina essäer?
- vad tycker du om bilden du får av författaren?
- vad tyckte du om boken? Hade du mågra förväntningar innan och uppfylldes isf dessa?
- vad gillar du hennes förhållningssätt till feminism? Håller du med om att hon är en dålig feminist? Hur är isf din bild av en bra/riktig feminist?
- egna reflektioner?

3 kommentarer:

 1. 1) Jag gillar att de var indelade i olika "kategorier", så ja det tycker jag.
  2) Hon bjuder onekligen på sig själv, och jag gillar henne. Tror att hon är "för mycket" för mig att vilja vara vän med, men jag skulle gärna vilja träffa henne.
  3) Jag gillade den! Trodde innan att jag inte skulle gilla att läsa noveller, men jag gjorde verkligen det, så jag blev positivt överraskad.
  4)Jag gillade även hennes feminism. Tror att "bad feminism" syftar på att hon inte är så teoretiskt i sin feminism, men det tycker jag bara är skönt. För mig är en "bra" feminist någon som lever feministiskt, man behöver inte nödvändigtvis kunna all teori (om man inte VILL förstås).

  All in all, bra bok!

  SvaraRadera
 2. 1. Ja det tycker jag. De olika essäerna kan kanske spreta lite, men samlade under huvudrubriker känns de som de hänger ihop på ett bra sätt.

  2. Svårt att säga. Jag uppfattar henne som smart, välutbildad och intellektuell. Och rolig. Bitvis är hon riktigt kul. Men samtidigt är det uppenbart att hon har ett helt annat perspektiv än jag. När jag tittar på populärkultur funderar jag sällan på rasaspekten. Jag har helt enkelt inte de glasögonen på mig.Men det borde jag kanske ha, med tanke på hur förvånad jag blev när jag såg ett amerikanskt naturprogram där programledaren var svart. Först då kom jag att tänka på att jag aldrig sett det tidigare.

  3. Jag tyckte om den. Några essäer gav mig inte så mycket eftersom de handlade om amerikanske fenomen som jag inte känner till. Fred Perry hade jag till exempel aldrig hört talas om. Jag gissar att hans filmer inte har någon distribution här. Men det var undantag, de flesta var väldigt intressanta. Och plågsamma. Man vill ju bara skrika när man läser om barnvåldtäkter, förslag om att kvinnor som använder preventivmedel ska kunna avskedas (??!) och uppmaningar från katolska grupper att inte skicka flickor till universitetet.
  Sedan blev jag väldigt förtjust i texten om Scrabble-turneringar också. Den tyckte jag var rolig. Kanske hade jag en förväntning om att den skulle vara lite mer humoristisk i sin ton, men de förväntningarna berodde mest på att jag inte fattat hur mycket av boken som skulle handla om ras och sexuellt våld.

  4. Ibland känns det nästan omöjligt att vara en "bra feminist". Man ska vara insatt i allt, ha rätt åsikt i varje fråga och akta sig noga så att man inte kränker någon över huvud taget. Det är lite så jag tolkar hennes uttalande. Bara tanken på att någon kvinna säger orden "jag är inte feminist" får mig att vilja slå folk med en hoprullad tidning. Vem vill inte ha samma rättigheter för alla människor? Det är klart att jag är feminist, men det betyder ju inte att jag håller med varje enskild feminist i varje fråga.

  En bok som får mig att vilja lära mig mer, läsa andra böcker, se filmer och serier som jag missat, är alltid en bra bok i mina ögon. På det området får den här boken toppbetyg.

  SvaraRadera
 3. Oj, jag har glömt att svara på mina egna frågor! :S
  1, Jodå, det gör hon väl på ett sätt. I de olika delarna av boken liksom.

  2, jag vet inte? Jag tycker hon förminskar sig själv på något sätt? Men precis som DDT skriver så har hon ju helt andra perspektiv än jag, medelålders vit kvinna i Sverige. Jag har nog inte tänkt själv på att det saknas svarta i Girls ex men har hört andra prata om det.

  3, jag hade för det första inte fattat att det var en essäsamling, det är inget jag brukar läsa. Sen var det lite pladdrigare än vad jag trodde. Inte så seriös och arg.

  4, jag gillar inte tanken på dåliga feminister för det finns något elitistiskt i det. Det finns en grupp av människor som är så hårda, arga och ser ner på oss andra. Jag är också feminist men jag kanske inte har de mest radikala åsikterna och förslagen. Kan man inte bara få vara lite feminist för fan. Det måste ju vara bra?

  SvaraRadera