fredag 3 juli 2009

Räddaren i nöden/60 years later

Har ni läst att DETTA? Coltings bok stoppades i natt iaf, av en instans i USofA. Jag som inte gillade Räddaren i Nöden blir iaf väldigt sugen på att läsa 60 years later för jag undrar lite över hur han kan fällas för det? Hur tänker ni? Iofs kan det vara svårt att helt uttala sig innan man läst boken men jag tycker det låter konstigt? Men det kanske blir glasklart om man läser boken? Nåja. Den åker nog upp på min vill läsa lista iaf!

3 kommentarer:

 1. Öh, jag hänger inte med. I den första av dina länkar står det att boken är skriven av svenskamerikanen JD California och skall översättas till svenska. I den andra verkar den vara skrive av en svensk.

  Jaja, hur som helst kan man väl förstå författaren? Hur kul är det att någon tar över ens karaktärer och skriver vidare om dem? Det är väl stor risk att folk tror att det är en uppföljare som författaren står bakom?

  SvaraRadera
 2. Äppelträdet: Han skrev under en pseudonymen JD Calofornia först men iom att det gick till domstol så står ju hans namn där så då gick han ut med sin rätta identitet.

  Ja fast jag vet inte. Jag tycker att böcker som "För Lydia" och "Gregorius" snarare har givit mersmak till böckerna "Den allvarsamma leken" resp "Doktor Glas". Men det vill sig ju till att de nyare böckerna är bra.

  SvaraRadera
 3. Aha, så det är alltså förläggaren som skrivit boken?

  Jag har ju Gregorius på min läslista. Tror också att det ka tillföra något, men samtidigt förstår jag författaren. Tror inte att JK Rowling heller skulle uppskatta om någon spann vidare på hennes framgång genom att skriva Hermoines version...

  SvaraRadera