torsdag 26 november 2009

August eller inte august?

Tänker ni läsa Steve Sem-Sandbergs De fattiga i Lodz(med ett streck genom)? Jag funderar på att önska mig den i julklapp men den känns ju rätt.. jobbig! Säkert bra! Men jobbig. Jag såg Babel igår som ju handlade om bland annat denna bok och jag hörde en intervju med författaren på radio för ett litet tag sedan. Han verkar oerhört insatt i ämnet och berättade om hur han besökte det gamla gettot och att allt står orört, precis som det såg ut då. Bara än mer förfallet. Usch. Förmodligen är detta ingen "feelgoodbok".. Men det behövs ju läsas det med!


En annan bok jag funderar på till jul (kanske som jullovsläsning) är Kerstins Ekmans Mordets Praktik, den verkar ju spännande att följa upp Doktor Glas och Gregorius med!

Och apråpå Gregorius så vill jag läsa Bengt Ohlsons Syster, som kommer i pocketformat i mitten av december har jag för mig! Kanske en given julklappsönskan?? Kanske som morgonpresent till mig själv så jag håller mig lugn? :)

4 kommentarer:

 1. Jag tror att jag kopierar din önskelista rakt av!

  Jag pluggade hebreiska tillsammans med en svensk man vars mamma hade bott i just det gettot. Känns som att det nog är jobbig läsning. Jobbig och viktig läsning. Vill man gräva ned sig ytterligare så kan jag rekommendera "Ninas resa" av Lena Einhorn om hennes mammas tid i Warszawas getto.

  SvaraRadera
 2. Karin: Lena Einhorn var med i Babel i onsdags också, kolla på svt play vettja! :)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, har kollat nu!

  SvaraRadera
 4. Här har du en till "själsfrände". Hörde talas omn Sem-Sandbergs bok i P1 tidigare i höstas, och blev mycket nyfiken på den...men väntar nog tills den finns i pocket.
  Ekmans och Olssons böcker är även sådana jag intresserat mig för. Kul att vi tänker lite "lika"!

  SvaraRadera