fredag 12 juni 2009

Tjocka böcker

Hur många sidor tycker ni är max för en bok? Jag hittade en bok som jag tänkte välja så småningom men sen upptäckte jag att den var på mer än 500 sidor. Känns lite tungt. Å andra sidan har den inte kommit på pocket än och det finns inte en chans att jag läser en så tjock inbunden bok - man kan ju krossa näsan om man somnar med den! Jag brukar tycka att böcker runt 300 sidor är lagom långa, även om några av de bästa böcker jag läst har varit riktiga tegelstenar.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att mn kan välja en bok på 500 sidor till bokcirkeln. Vi kan ju ta lite längre lästid.

  Fast där någonstans går kanske gränsen. Lite väl jobbigt om någon kommer med förslag på 1300 sidor.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker nog också att gränsen får gå runt 500 sidor, det är helt ok att läsa en så tjock bok (många är ju det!). Men precis som Äppelträdet säger så blir det kanske jobbigt om de är 1300 sidor. Såna böcker får vi klämma in på vår fritid! ;)

  SvaraRadera
 3. Oj, råkade just publicera ett inlägg här som var avsett för min egen blogg. Jag visste att det skulle hända!

  Sorry. Hoppas att jag tog bort det så snabbt så att ingen hann märka...

  SvaraRadera
 4. hahaha, jag har också varit nära att publicera i "fel" blogg :)

  det beror ju lite på textstorleken också, är det jobbigt liten text så kan det falla på det, 500 sidor är inte för mycket annars, tycker jag.
  jag fick hem en bok på närmare 740 sidor häromdan och blev såå besviken när det var liten text för då blir det hopplöst för mig att läsa under tiden jag nattar ungarna och det är ungefär all lästid jag har. :(

  SvaraRadera