tisdag 16 februari 2010

Barnböcker

Sedan Ella började dagis märker jag att hebreiskan tar över mer och mer. Jag känner lite press på mig att se till att hon får så mycket svenska som möjligt serverat när hon är hemma och tänkte därför köpa upp mig på en del nya böcker. Men jag vet inte riktigt vad jag ska köpa så jag tänkte höra om ni har några tips på favoritböcker!

Ella är 1,5 år, gillar att läsa (sitter ganska ofta själv och bläddrar i böcker) och bli läst för. Böcker om att få syskon eller att gå på pottan känns som att de ligger rätt i tiden. Det har varit mycket Max-böcker ett tag men just nu gäller Stina Wirséns "Vem är..."-böcker (mamman gillar dem!) och, så klart, koppa-boken (en bok med en helikopter i).

3 kommentarer:

 1. Vi älskar Anna-Clara Tidholm. Knacka på är en fantastisk bok, men även Lite sjuk, Läsa bok och andra.

  Ska ni få tillökning? Grattis! I så fall finns ju flera fina. En gammal favvis som Emma och lillebror funkar ännu. Emma och Totte-böckerna tyckerjag generellt är fina. Och nostalgi för mamma samtidigt.

  Jag ska fundera vidare.

  SvaraRadera
 2. Du läsre väl Bokunge förresten? Där tipsas det ju för fullt. Jag köpte Lalo trummar till systersonen i julklapp efter tips där. Ha älskar den tydligen och fyllde två nu precis.

  SvaraRadera
 3. Knacka på är en favorit här också, ordentligt ihoptejpad! Ska kolla upp några av hennes andra böcker. Och Emma och lillebror har vi fatiskt - några decennier gammal med inbyggd källarlukt. Brukade läsa Bokkunge tidigare men har fullständigt glömt bort den, ska genast gå in och kolla - tack för tipset! Och skriv gärna om du kommer på något mer. Och ja, det är en lillebror på väg om ca 2 månader.

  SvaraRadera